HistorieDe tennisclub werd opgericht in 1927 door een van de eerste bewoonsters van de wijk Marlot. Zij begon samen met een groep gelijkgestemden uit haar vrienden- en kennissenkring op de banen die destijds in hun buurt nieuw waren aangelegd. Het tennisgroepje groeide uit tot een hecht gezelschap.

Na jaren in Marlot gespeeld te hebben groeide in het gezelschap het verlangen naar een eigen plek en een eigen club. Deze eigen plek werd gevonden op het terrein van de Heer Jochems, eigenaar van Duindigt en omliggend grondgebied tussen Wassenaar en Den Haag. In 1937 werden 5 gravelbanen en het charmante clubhuis, ontworpen door de bekende architect Co Brandes, aangelegd. Twee jaar na de pachtovereenkomst werd het park geopend. Tijdens de oorlogsjaren werd het terrein van Park Marlot gevorderd. Oranje Tennis Club (OTC) in het Haagse Benoordenhout bood tijdelijk onderdak, waaruit een vriendschap is ontstaan die nog jaarlijks wordt gevierd met een onderling toernooi.

De tennisclub heeft de voorheen gepachte grond van Park Marlot uiteindeijk aangekocht. Rond 1980 werden nog een 6e baan en een oefenmuurtje aangelegd, en in 2015 is op 4 banen nog verlichting aangebracht.

De fraaie ligging met de prachtig onderhouden tuin is voor filmproducenten een reden om neer te strijken bij Park Marlot. Er werden verschillende scenes opgenomen. Park Marlot is te zien in 'Soldaat van Oranje', 'De Prooi' en de reclame van '15 miljoen mensen' (vanaf 0:42).