Versoepeling Corona maatregelen voor tennisclubs vanaf maandag 11 mei: jeugd vanaf 12 jaar en senioren mogen weer singelen

Beste Marlotters,

Tijdens de persconferentie op dinsdag 5 mei heeft het kabinet aangegeven dat een aantal maatregelen per 11 mei zullen worden versoepeld, waaronder het beoefenen van bepaalde sporten voor senioren, waaronder tennis. Een heerlijk vooruitzicht om weer op de baan te kunnen staan!

Dat kan alleen als we met zijn allen de regels van 1,5 meter afstand in praktijk brengen. De KNLTB heeft vrijdag de aanvullende coronamaatregelen gepubliceerd, die wij uiteraard in acht nemen.

Hoe dat op Park Marlot in zijn werk zal gaan leggen we hieronder uit, in aanvulling op hetgeen we vorige week hebben gepubliceerd.

Deze regels gelden in ieder geval tot 1 juni. We moeten met elkaar uitvinden hoe we veilig en goed kunnen tennissen, het is dus heel goed mogelijk dat in de komende weken hierop nog aanvullingen komen. In geval van wijzigingen informeren we jullie per mail en via de website.

We verwachten dat iedereen zich houdt aan onderstaande regels en het protocol verantwoord sporten van de KNLTB: bij overtreding wordt na de eerste waarschuwing zowel aan individuele leden als aan de club een hoge boete uitgedeeld.

Senioren Seniorleden mogen in principe alleen singelen. Dubbelen is (alleen) toegestaan met een partner waarmee je samen onder een dak woont. (dus samenwonende echtparen mogen tegen elkaar dubbelen).
Jeugd

Kinderen tot en met 12 mogen met 4 kinderen op de baan; kinderen tussen 13 en 18 mogen alleen singelen. Jeugd mag alleen op het park komen als er toezicht is (zie openingstijden).

Op dagen/tijden dat er geen toezicht is mogen kinderen alleen op het park onder begeleiding van maximaal 1 meerderjarige persoon (bv ouder).

De begeleider moet een geel hesje aantrekken (eigen hesje of hesje van de club die onder het afdak bij het clubhuis liggen).

Er is slechts 1 begeleider tegelijk op het park aanwezig. Nog steeds geldt – hoe ongezellig ook – ouders mogen alleen brengen en halen en mogen het park niet op (tenzij als begeleider).

Trainingen

Trainingen mogen voor alle leeftijdsgroepen met maximaal 4 personen per baan worden gegeven. Jade en Lennart staan klaar om jullie te helpen het spel weer op peil te brengeOpeningstijden, baanbeschikbaarheid en toezicht

Het park is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur, en op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur open.

Op ma-di-do zijn vanaf 14.30 uur tot 21.00 uur 2 banen bezet voor training. Op vrijdag van 14.30 uur tot 21.00 uur zijn 3 banen bezet voor training. Op de overige banen kan vrij worden gespeeld.

Op maandag tot en met vrijdag van 14.30 uur – 21.00 uur en zaterdag van 9.00 – 13.00 zal er toezicht op het park aanwezig zijn.

Afschrijven/reserveren Het afschrijfbord op de club blijft van kracht. We werken aan een on-line afschrijfsysteem, zoals vereist wordt door de KNLTB. Daar informeren we jullie zo snel mogelijk over.

Mocht er geen baan vrij zijn, verlaat het park en blijf niet wachten op het terras! De standaard speeltijden conform het reglement blijven gelden.

Introducees zijn in ieder geval tot 1 juni niet toegestaan, om te zorgen dat onze leden zo veel mogelijk kunnen spelen en we ervaring op kunnen doen in deze coronatijd.

Fietsen

Fietsen mogen niet op het park. Parkeren op het afgezette deel van de parkeerplaats.

Looproute op het park Volg de aangegeven looproute op het park. Na het tennissen verlaat je het park direct achterlangs baan 2, zodat je duidelijk kunt zien als mensen het park willen betreden.

Mensen die het park verlaten hebben voorrang t.o.v. de mensen die het park willen betreden.

Clubhuis en toegang tot WC

Het clubhuis, het terras, de kleedkamers en douches zijn dicht. De WC beneden kan alleen worden gebruikt in de tijden dat er toezicht is! Op overige tijden is het clubhuis gesloten en kan niet naar de WC worden gegaan.

Neem zelf drinken mee – het water van de buitenkraan is niet drinkbaar.

We zijn bezig met een opfrisbeurt van het clubhuis. Wanneer het clubhuis weer open mag is nog niet helemaal duidelijk. Zo gauw we dat weten zal ook een start worden gemaakt met de bardienst door vrijwilligers zoals tijdens de ALV besloten.

We informeren jullie in de komende weken hoe dat precies wordt ingevuld.

Ballen

Voor degenen die komen vrijspelen: neem je eigen ballen mee. Probeer de ballen tijdens het spelen zo min mogelijk met je handen aan te raken.

Contributie

Deze tijd is voor velen van ons lastig, ook voor ons als club. We zijn voor ons voortbestaan afhankelijk van de contributie van onze leden. We verzoeken iedereen vriendelijk de contributie te betalen.

Tot slot

De voorjaarscompetitie is volledig verplaatst naar het najaar. We hopen jullie op korte termijn daarover te informeren.

Alle toernooien tot en met 14 juni zijn geannuleerd. Wat dat betekent voor ons open toernooi (nu gepland van 13 tot en met 19 juli) hopen we op korte termijn te horen.

De technische commissie buigt zich eveneens over de consequenties voor de clubkampioenschappen.

We hopen hiermee de meeste vragen te hebben beantwoord. Aanvullende vragen kun je stellen via bestuur@tcparkmarlot.com. Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Geniet van het sporten en wees verstandig en sportief. Zorg dat het voor iedereen leuk en veilig is en hou je aan de bovenstaande regels!

Hartelijk dank en met vriendelijke groet,

Het bestuur

Comments are closed.