Jonge honden van Park Marlot winnen Schoelink-cup

Enthousiast kwispelend meldden ruim vijfendertig jonge tennissers met racket zich op de gravelbanen van De Kieviten. Zij renden opgewonden en luidruchtig achter gele tennisballen aan met een rode, groene of oranje stip. De strijd om de Schoelink-cup, een veelbelovende traditie waarvan de eerste editie plaatsvond op zondagmorgen 2 juli, was losgebarsten. Verliezende puppies van De Kieviten verlangen inmiddels al naar 3 september als de evenknie van dit evenement bij Marlot een kans op sportieve revanche biedt.

Vader Jacques Schoelink traint de jeugd van de tennisafdeling van sportvereniging De Kieviten. Zijn dochter Jade doet dat ook, maar dan bij ons!. Samen hebben zij het initiatief genomen om een eendaags tennisevenement te organiseren voor hun leerlingen.  Jongens en meisjes van zeven tot en met vijftien jaar oud van beide verenigingen nemen het tegen elkaar op in partijtjes van twintig minuten. Tennisvedetten van de toekomst kunnen zo hun inmiddels frequent getrainde bovenhandse service, backhandvolley en dropshot leren toepassen tijdens een echte wedstrijd. Omgaan met wedstrijdspanning en leren verliezen zijn andere educatieve doelstellingen voor de jonge deelnemers. En mocht dat toch niet lukken dan schuilt in zo’n spelertje ongetwijfeld een medisch specialist of een advocaat, aldus een enthousiaste maar kritische en helderziende moeder op het terras.

Aan het einde van vele enerverende partijen werden de gewonnen games van de leden van elke vereniging bij elkaar opgeteld. Na een spannende inhaalrace was het totaal van De Kieviten opgelopen tot 159 games, net niet voldoende om 169 games van onze jeugd te evenaren of overtreffen. ‘Dit zal Jacques niet lekker zitten. Voor hem is deze uitslag ongetwijfeld aanleiding om zijn trainingsmethodes nog verder aan te scherpen en te informeren naar hoogtestages in Mexico voor zijn pupillen’, lacht Lennert, de druk in de weer zijnde mede-organisator en aspirant familielid.

Na de prijsuitreiking werden nog enkele individuele talenten wegens grote volharding geprezen. Met een medaille en een frietje namen de deelnemers afscheid van elkaar en van Beertje, de poedelachtige hond en officiële mascotte van de Schoelink-cup waarvoor sponsoring nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Comments are closed.