Historie

baan 2De tennisclub is opgericht in 1927, toen de wijk Marlot in aanbouw was, waaronder ook het tennispark aldaar en de hal. Een nieuwe bewoonster die vanuit Amsterdam naar de Haagse wijk Marlot verhuisde, kwam meteen in actie om te kunnen blijven tennissen. Zij ging in de buurt en verdere kennissenkring op zoek naar geïnteresseerden en “gelijkgestemden”…. om zo een tennisclub op te richten dat op het nieuwe tennispark kon spelen. Het begon als een klein groepje. Er werd al vroeg competitie gespeeld en al snel op hoog niveau. Het werd een hecht gezelschap, een echte vriendenkring. Tot op de dag van vandaag vinden we leden waarvan de ouders lid waren van die hechte vriendenkring, er zijn huwelijken uit voortgekomen..

Als er competitie gespeeld moest worden b.v. in Eindhoven, dat waren toen de afstanden, dan ging er een grote groep leden mee ter aanmoediging. Dat is de sfeer van het begin af aan. Goed tennis, goede gesprekken en vriendschappen, bovenal de prettige sfeer. Die is er nog steeds. Bij Park Marlot groet men elkaar en staat iedereen open voor een gesprek of samenspel.
Na jaren in Marlot gespeeld te hebben groeide het verlangen een eigen plek, een eigen club te hebben. Dat lukte niet bij van Meegeren, de vereniging blijft een clubje in een grotere club. Een goede “tip” deed een aantal leden een gesprek aanvragen met de Heer Jochems,eigenaar van Duindigt en van veel grond daar omheen. Dit resulteerde in een pachtovereenkomst op onze huidige plek. In 1937 is begonnen met de aanleg van 5 gravelbanen en het door de bekende architect Co Brandes ontworpen charmante clubhuis met rieten dak omgeven door een gezellig terras. In 1939 werd het geopend. Door de oorlog braken er moeilijke tijden aan. De tennisclub zat er pas een paar jaar toen het terrein werd gevorderd en wij er weg moesten. OTC bood ons tijdens de resterende oorlogsjaren onderdak en daaruit is een vriendschap ontstaan die we nog jaarlijks vieren met een gezellig onderling toernooi.
Als aandenken uit de oorlogstijd hebben we ook de opname van de tennis scene met arrestatie uit de film Soldaat van Oranje. In het clubhuis hangen nog de houten rackets en gesigneerde foto. Ook nu nog is de fraaie ligging met de prachtig onderhouden tuin voor filmers een reden om neer te strijken bij Park Marlot. Zoals onlangs nog voor de televisiefilm De Prooi. We kregen zelfs landelijke bekendheid met baan 1 en ons afschrijfbord –niet digitaal, maar met krijt- in de reclame “15 miljoen mensen -vanaf 0:42…
Uiteraard bleef de tennisclub investeren in Park Marlot, zo is de grond aangekocht en dat bleek uitermate plezierig toen de Amerikaanse ambassade onze buurman werd, want hierdoor zitten we als tennisclub nog steeds op dat unieke plekje. En rond 1980 werd een 6e baan aangelegd en een stuk van het gazon verdween voor een oefenmuurtje. Zeer recent, februari 2015, is er op 4 banen verlichting aangebracht, waardoor er in het voor- en naseizoen meer gebruik gemaakt kan worden van de tennisbanen.

Entree in de sneeuwpark

 

Comments are closed.