Corona maatregelen verzwaard voor tennisclubs, en ander nieuws van het bestuur.

Corona – verzwaring maatregelen

Afgelopen dinsdag 3 november heeft het kabinet weer extra maatregelen aangekondigd. Helaas betekent dit, naast de maatregelen die al van kracht waren, dat vanaf woensdag avond 4 november vanaf 22.00 uur dubbels niet meer zijn toegestaan, en dat alleen nog gesingeld mag worden. Onderstaand de publicatie zoals door de KNLTB verspreid. 

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl.trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Deze maatregelen gelden voor 2 weken, dus in ieder geval tot en met woensdag 18 november. Vanaf 19 november vallen we terug naar de gedeeltelijke lock down en gelden de maatregelen van 14 oktober. Voor meer informatie zie ook de knltb website. 

Reserveren voor tennis 

Ondanks de verzwaring van de maatregelen zijn we blij dat we nog steeds mogen tennissen! 

Officieel is de sluiting van het park op 15 november. We hebben afgesproken om, zolang het weer het toelaat, vanaf 15 november in de weekenden en eventueel een beperkt aantal uren door de week, het park te openen om te kunnen spelen op basis van de vastgelegde reserveringen in het systeem. We verzoeken alle leden om, indien jullie willen spelen, dit minimaal 24 uur van te voren vast te leggen in het reserveringssysteem. Op basis van de reserveringen wordt het park geopend en, indien nodig, de lichten aangezet. Voorkom dat je voor een dicht hek staat en leg je reservering tijdig vast in het system!

Vlagstrijken 

Het vlagstrijken was dit jaar gepland voor zondag 15 november om 16.00 uur. Traditiegetrouw een moment om elkaar weer te ontmoeten, terug te kijken op het tennis seizoen om dat vervolgens gezamenlijk af te sluiten. Helaas, zoals zoveel activiteiten dit jaar, zal ook deze traditionele activiteit op onze club niet doorgaan dit jaar. Waar we, na rijp beraad, het vlaghijsen op 14 maart hebben laten doorgaan, is dat nu gezien de aangescherpte maatregelen niet verantwoord. 

Nieuw bestuurslid: Nine Badon Ghijben

We zijn ontzettend blij dat Nine Badon Ghijben, die een aantal jaar geleden onze club kwam versterken vanuit de Groen Geel gelederen, het bestuur komt versterken. Nine zit reeds twee jaar in de technische commissie en speelt in het zaterdagteam dames 1. Zij zal zich in het bestuur voornamelijk bezighouden met tennis gerelateerde zaken zoals bijvoorbeeld de competitie en d’Onderlinghe. De formele benoeming van Nine als bestuurslid zal op de ALV van februari worden geagendeerd.

Nieuwe pachter

Zoals reeds eerder dit jaar aangekondigd in een mail naar alle leden gaan we voor 2021 op zoek naar een nieuwe pachter. Het bestuur is met verschillende tennisclubs in onze omgeving in contact geweest om te kijken wat de beste opzet zou zijn voor Park Marlot. Mede op basis van deze gesprekken heeft het bestuur een bestek en bijbehorend profiel opgesteld. Deze zullen we later deze maand met jullie delen en op de website worden publiceren. Mochten jullie suggesties voor mogelijke partners hebben of mensen weten die geïnteresseerd zijn, laat het ons weten! Leden met horeca-ervaring worden van harte uitgenodigd om het bestuur te ondersteunen in de zoektocht. 

Tennis competitie najaar 2020

In het voorjaar werd de tenniscompetitie helaas afgelast vanwege de corona maatregelen. Dit najaar mocht de competitie wel van start gaan. Natuurlijk binnen de geldende richtlijnen zoals 1,5 m afstand houden van elkaar en, na de extra maatregelen, zonder publiek en met gesloten clubhuis. Maar er kon gespeeld worden. Gelukkig.

7 weekenden zouden 9 jeugd- en 6 seniorenteams strijden voor de eer van Park Marlot, maar vooral tennissen omdat het leuk is om wedstrijden te spelen en met elkaar te genieten van de competitie sfeer. ‘Zouden’. Want naast dat er al veel wedstrijden waren afgelast door de regen is de competitie nu weer helemaal stopgezet. Begrijpelijk maar wel heel jammer. 

De resultaten tot nu waren wisselend. Enkele teams waren ongeslagen en in de race voor het kampioenschap. Maar er waren ook teams die nog maar én wedstrijd hadden gespeeld. 

Op naar de voorjaarscompetitie 2021! 

Oud Internationals

Op zondag 6 september hebben de Nederlandse oud-internationals traditiegetrouw elkaar ontmoet op ons park. Door Corona was ook deze activiteit beduidend korter en soberder van aard. Gelukkig was het prachtig weer en kon de kleine groep, op 1,5 m afstand, met elkaar op het terras genieten van het weer en de entourage en een balletje slaan. We mochten genieten van een partijtje tennis met onder meer de voor Park Marlot welbekende Evert Schneider en Stephanie Rottier. Mooi om de verschillen in speelstijl van de opeenvolgende generaties te zien! Van harde, vlakke klappen en een enkelhandige slice backhand tot de diepe, topspin ballen van de jongere garde. We hopen ze volgend jaar weer te mogen ontvangen op onze prachtige club met een uitgebreider programma!

Comments are closed.