15 oktober 2020, strengere Coronamaatregelen kabinet treffen ook met name competitietennis. Recreatietennis blijft toegestaan.

15 oktober 2020

Beste leden van Park Marlot,

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet strengere maatregelen afgekondigd in verband met het oplaaien van het corona virus. Deze maatregelen zullen in principe 4 weken van kracht zijn. Dit is een verdere aanscherping van de maatregelen van 29 september.

Vandaag is er meer duidelijkheid gegeven door de KNTLB wat dat betekent voor tennisverenigingen en onze club. Onderstaand de belangrijkste conclusies op basis van wat we op dit moment weten:

  1. Alle amateur competities worden stilgelegd. Dat betekent dat de najaarscompetitie per direct stopt voor zowel de senioren als de junioren.
  2. Er mag getennist worden. Zowel single als dubbel. Waarbij spelers vanaf 18 jaar bij dubbelen onderling 1,5m afstand moeten houden. Ook op de baan en ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
  3. Trainen blijft mogelijk. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer.
  4. Douches en kleedkamers gaan dicht. De toiletten zijn wel te bezoeken.

De overige maatregelen (looproute, fietsenstalling, handen ontsmetten) blijven allemaal van kracht.

Mocht hier verandering in komen dat laten we jullie dat zo snel mogelijk weten.

Zie ook de KNLTB site voor meer informatie:

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/ en

https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/

Met vriendelijke groet,

Mede namens Jade en Lennart,

Het Bestuur.

Comments are closed.